Alppihuiputtajien Huilileiri – Syyskuu 2014 / Päivä 1

Ohhoh. Onpa ollut niin kiireinen pyöräilykesä, ettei ole ehtinyt Hiilarikuuriin kajota. Täytynee tehdä kooste päätapahtumista, jotta historiankirjoihin jäävät mm. meikäläisen ensimmäiset lisenssikisat Riihimäellä, Asiagon suunnistus-/pyöräilyleiri sekä ISM-maantie- ja tempokisat. Mutta sitä ennen kotiväkien pyynnöstä lähes ajantasaista raportointia Alppihuiputtajien (Apukuski, Heliveikki, Late Mixu, Pasi) huilileiriltä.

Matkan alkujärjestelyt sujuivat kuin rasvattuina. Aamulento Geneveen  saapui etuajassa. Kentältä vuokrattiin etukäteen varattu Ransiitti, johon mahtuivat niin miehet, matkatavarat kuin viisi polkupyörääkin. Neljä pyöristä vuokrattiin ProVelo -liikkeestä Annecysta. Tätä liikettä voimme lämpimästi suositella. Särmää palvelua ja laadukasta tavaraa. Seuraavaksi nopealle lounaalle.

IMG_0816

Annecyssa tankkasimme tulevaa vuoristoetappia ennakoiden oikeaoppista ravintoa.

Annecyssa tankkasimme tulevaa vuoristoetappia ennakoiden oikeaoppista ravintoa.

 

 

 

 

 

 

Aurinko paistoi, lämpötila 22 astetta, ja mielialat sen mukaiset. Pyörien päälle päästiin vähän etuajassa klo 14:30. Suunnitelmana oli, että pääjoukko pyöräilee Albertvillesta majapaikkaamme Bourg Saint Mauriceen.

 

Paku tien poskeen ja varusteet kuntoon

Paku tien poskeen ja varusteet kuntoon

 

Mixulla oli edelleen pieni flunssa päällä, joten autokuskin arpomisesta ei syntynyt sen kummempaa arpomista. Hän siis pakulla vuorten yli valmistamaan sijaa, ja muut kipuamaan kohti Cormet de Roselendia, etapin korkeinta kohtaa.

 

 

Ja sehän saavutettiinkin leppoisan kipuamisen jälkeen. Sää puolipilvinen, melkein tyyntä.  Lämpötila laaksossa siis 22 astetta ja huipullakin vielä 14.  Lisää vaatetta päälle ja pikaiset valokuvat. Sitten jäljellä enää lasku Bourg Saint Mauricen kylään ja muutaman kilometrin polkaisu majapaikaamme. Päivän saldo 65km, nousua 1725m aikaa 3h 52min. Ja mikä parasta, suoraan Mixun kattamaan päivällispöytään.

Putkeen meni ainakin siihen saakka kunnes pari sankariamme pääsivät pyykin pesuun. Ehtivät jo saada kehut, kuinka kuivaa pyykkiä tuli, mutta tarkempi tutkimus; ehjänä säilynyt pesuainekapselii (?) jaa jaa se olikin kuivausrumpu.

 

 

039 046 043

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s