Kaksi kevätaamua Siuntiossa

 

Sjundbyn kartano

Sjundbyn kartano

Työtehtävät veivät kahdeksi päiväksi ja yhdeksi yöksi Pickalan viereen Siuntioon. Käytin tilaisuutta hyväksi ja tutustuin lähistön tiestöön kumpanakin aamuna ennen töiden alkua. Myönnettäköön että ensimmäisen aamun lenkin aikana osallistuin pahan tapani mukaan puhelinkokoukseen kuulokenappi korvassa ajaen. Vähän meni ajaminen katkonaiseksi, kun jouduin kommentoimaan kokouksen aiheita useaan otteeseen. Kukin kommentti tietty vaati pysähdyksen, puhelimen taskusta kaivamisen ja äänivaimennuksen poiston.

Torstaiaamun reitti

Torstaiaamun reitti

Perjantaiaamun reitti

Perjantaiaamun reitti

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyyniä aurinkoisia kevätaamuja olivat. Sattumoisin osuin ensimmäisenä päivänä Sjundbyn kartanolle, luulisin. Upea keskiaikainen kivilinna kosken äärellä. Oli tarkoitus jatkaa sen vieritse Niittykyläntietä, mutta se muuttuikin sorapintaiseksi, enkä halunnut riskeerata tilaisuuden alkuun ehtimistä rengasrikolla. Niinpä päätin kääntyä takaisin ja palata samaa reittiä.

Perjantaiaamuna sitten tutustuin Läntiseen Kuninkaantiehen ja Degerbyn tiehen. Kuninkaantie oli lyhyt yksityistieksi merkitty öljysoratie, jolle oli päällysteen kunnosta päätellen  tehty ylläpitotöitä viimeksi Ruotsin vallan aikana ja kuninkaan kitsaalla rahoituksella. Sen jatke Degerbyvägen  sitä vastoin oli moitteettomassa kunnossa. Se halkoi mutkitellen peltomaisemaa, jossa pääasiallisena viljelykasvina näytti olevan valmisnurmikko. Varmaan hienon näköistä kesällä, kun nuo pellot ovat vihreitä. Nyt olivat vielä harattavina. Degerbyvägen johti luonnollisestikin Degerbyhyn, jossa odotti uusi yllätys: iskelmätähti Kisu Järnströmin Degerby Deli -kauppa. Harmi kyllä, puoti oli  aamuvarhaisella kiinni. Täytynee käydä tarkistamassa paremman tilaisuuden tullen.

Kisun Degerby Deli -puoti

Kisun Degerby Deli -puoti

 

Kategoria(t): Reitit. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s