Alppihuiputtajien huilileiri: Päivä 1 – rento aloitus

Ohhoh. Onpa ollut niin kiireinen pyöräilykesä, ettei ole ehtinyt Hiilarikuuriin kajota. Täytynee tehdä kooste päätapahtumista, jotta historiankirjoihin jäävät mm. meikäläisen ensimmäiset lisenssikisat Riihimäellä, Asiagon suunnistus-/pyöräilyleiri sekä ISM-maantie- ja tempokisat. Mutta sitä ennen kotiväkien pyynnöstä lähes ajantasaista raportointia Alppihuiputtajien (Apukuski, Heliveikki, Late Mixu, Pasi) huilileiriltä Ranskan ja Italian Alpeilta.

Matkan alkujärjestelyt sujuivat kuin rasvattuina. Aamulento Geneveen  saapui etuajassa. Kentältä vuokrattiin etukäteen varattu Ransiitti, johon mahtuivat niin miehet, matkatavarat kuin viisi polkupyörääkin. Neljä pyöristä vuokrattiin ProVelo -liikkeestä Annecysta. Tätä liikettä voimme lämpimästi suositella. Särmää palvelua ja laadukasta tavaraa. Seuraavaksi nopealle lounaalle.

IMG_0816

Annecyssa tankkasimme tulevaa vuoristoetappia ennakoiden oikeaoppista ravintoa.

Annecyssa tankkasimme tulevaa vuoristoetappia ennakoiden oikeaoppista ravintoa.

 

 

 

 

 Aurinko paistoi, lämpötila 22 astetta, ja mielialat sen mukaiset. Pyörien päälle päästiin vähän etuajassa klo 14:30. Suunnitelmana oli, että pääjoukko pyöräilee Albertvillesta pienen kukkulan yli majapaikkaan Bourge Saint Mauriceen.

day 1 route

Paku tien poskeen ja varusteet kuntoon

Paku tien poskeen ja varusteet kuntoon

 

 

 

 

 

 

 

  

Mixulla oli edelleen pieni flunssa päällä, joten autokuskin valinnasta ei syntynyt sen kummempaa arpomista. Hän siis pakulla vuorten yli valmistamaan sijaa, ja muut kipuamaan kohti Cormet de Roselendia, etapin korkeinta kohtaa.  Ja sehän saavutettiinkin leppoisan kipuamisen jälkeen. Sää puolipilvinen, melkein tyyntä.  Lämpötila laaksossa siis 22 astetta ja huipullakin vielä 14.  Lisää vaatetta päälle ja pikaiset valokuvat. Sitten jäljellä enää lasku Bourg Saint Mauricen kylään ja muutaman kilometrin polkaisu majapaikaamme. Päivän saldo 65 km, nousua 1725 m ja tiimaa 3h 52 min.

Mikä parasta, pyöräilypäivä päättyi suoraan Mixun kattamaan päivällispöytään. Putkeen meni muutenkin, ainakin siihen saakka kunnes pari sankariamme pääsivät pyykin pesuun. Ehtivät jo saada kehut, kuinka kuivaa pyykkiä tuli, mutta tarkempi tutkimus: ehjänä säilynyt pesuainekapseli (?) jaa jaa se olikin kuivausrumpu eikä pesukone!

 

 

039 046 043

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Alppihuiputtajien huilileiri: Päivä 1 – rento aloitus

  1. mip63 sanoo:

    Olette kyllä ihan huippuja! Vatsaan sattuu ja kuola valuu kun katselen noita aurinkoisia pizzakuvia… onnenpojat!
    Toivon teille myötätuulta ja vastamäkiä 😉

  2. heliveikki sanoo:

    mip, saisit opettaa mulle miten noita kuvia voi WordPressissä asemoida jotenkin järjellisesti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s