Alppihuiputtajien huilileiri: Päivä 3 – lepopäivä

Kolmanneksi leiripäiväksi oli luvassa hyvää keliä. Kuivaa mutta mahdollisesti tuulista huipuilla. Lepopäivän ratoksi suunnitelmana oli nousta Les Arc 2000 ja Les Arc 1800:aan ja sitten perään lasku kotilaaksoon, nousu Aimen kautta pohjoisrinteelle ja sitä pitkin  takaisin kohti Bourg Saint Mauricea ja majapaikkaa. Vaakamatkaa kertyi päivän päätteeksi 100 km ja nousua 2400 m.

huoltotoimiaEdellisen päivän ankara huiliminen oli ilmeisesti kantanut veronsa, sillä kellään ei ollut erityisempää kiirettä kasteen ja sumupilvien sekaan. Niinpä aamu omistettiin huoltotoimille. Pyörien ketjut olivat kuivat ja jarrupalat lähes lopussa sateisen alamäkiajon jäljiltä. Lisäksi piti tietenkin täydentää elintarvikevarastoja.

Matkaan päästiin klo 11:15, kuten oltiin ajateltukin. Vuokraisäntä Ben ei avannut oveaan kolkutteluistamme huolimatta. Niinpä päivän etappi hoidettiin jo tutulla viiden hengen seurueella. Illalla Ben sitten kertoi, ettei ollut kuullut koputuksia. Harmi, mutta löydettiinpä reitti ominkin voimin, tai oikeastaan joukon suunnistajakuuluisuuden Pasin ansiosta.

nousussa

 

WP_20140922_13_58_48_ProLes Arcsin hiihtokeskukset olivat kuin aavekaupunkeja. Teiltä olivat vielä hiekoitussepelit talven jäljiltä poistamatta. Tuloksena kaksi rengasrikkoa. Mitään palveluita ei ollut avoimena. Aamupäivän kahvituokiota jouduttiin siksi lykkäämään iltapäivään. Sen sijaan nautittiin epätavallisen lämpimästä auringonpaisteesta ja omista eväistä. Kofeiinin puutteen ja blogipäivitysten aiheuttaman univelan siivittäminä ei tarvittu kuin sopiva vaaka-asento, ja koko joukkue vaipui unten maille. Lepopäivän teemaan sopivasti.

 

lepopaivan ratoksi

 

 

 

Alemmasta Les Arcsin hiihtokeskuksesta matka jatkui hauskaa pyörätietä lasketellen, kunnes liityimme upeissa alppimaisemissa kiemurtelevaan maantiehen. Tällä kertaa oli maisemia lupa ja aikaa jäädä ihastelemaan.

alppinautintaa

Aime

Laakson pohjalta löytyi jälleen uusi pyörätie, joka seuraili vauhdikkaan joen vartta Aimen kylään. Sieltä n. 600 metrin nousu ylemmäs rinteeseen Laten parin sadan metrin kaulan turvin vetämänä. Sillä kaulalla tulivat edellispäivän kommentit kuminauhan venymisestä kuitattua. Loppumatka Bourg Saint Mauriceen oli helppoa laskettelua, kukin omalle tyylilleen uskollisesti.

day 3 combined

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Matkakertomus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Alppihuiputtajien huilileiri: Päivä 3 – lepopäivä

 1. www sanoo:

  So, it is necessary that you plan your shoe budget before
  buying one. Thread and stitching – thread used in stitching
  is always the same as the colour of the leather. Choose not only from the styles of
  the shoes but also make sure that they ate comfortable.

 2. heliveikki sanoo:

  Grateful for the interesting comment!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s